пʼятницю, 4 червня 2021 р.

Давайте друзі разом природу берегти (до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища)

 



 Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища (World Environment Day). Головна мета — стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі. Рішення, прийняте на Всесвітній конференції ще в 1972 році, досі шанується більше, ніж у 100 державах світу.

 Звернення підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища.

 "Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами", - так було поставлене питання в цьому зверненні.

Учасники конференції ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища 5 червня.

 Відзначення цього дня кожного року допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

 Бібліотека-філія №3,та її читачі беруть активну участь  у збереженні природи. Проводимо екологічні години для дітей,книжкові виставки,приймаємо участь у толоках,доглядаємо за рослинами на території бібліотеки. Сьогодні ми також підготували літературну виставку «Жива душа природи».  

Бібліотека закликає долучатися до всесвітнього руху екологічно свідомих громадян та зробити кроки до чистого довкілля. Для цього необов’язково докладати великих зусиль. Для початку достатньо змінити свої щоденні звички. Початок літа — ідеальний для цього час. Тримайте чек-лист зі справами, які варто зробити, щоби гідно зустріти Всесвітній день охорони навколишнього середовища. 

Побут

Замініть звичайні лампочки в будинку на люмінесцентні (CFL).

Відімкніть бойлер на час прання та для побутових рішень. Це допоможе економити енергію.

Збирайте дощову воду для використання для поливу рослин, оскільки саме зараз період дощів.

Створіть зону для перероблення з окремими контейнерами для паперу, пластику, металу та продуктів харчування.

Посадіть у своєму саду побільше дерев.

Робота

Переведіть свій пристрій на швидкий перехід у режим сну.

Мінімізуйте кількість друку, носіть із собою цифрові документи. За необхідності друкуйте з обох боків паперу.

Купуйте перероблені канцелярські товари. 

 Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.


Немає коментарів:

Дописати коментар