вівторок, 5 грудня 2023 р.

Я маю право!

 

 Щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, в Україні проводять Тиждень права. Він приурочений проголошенню Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. 

 Проведення тижня права має на меті підвищення рівня правової культури населення, а також інформованості про конституційні права і обов’язки, можливості їх реалізації та захисту. 

 Існує цікава думка, що права людини як броня – вони захищають нас; вони як правила – говорять нам, як себе поводити;  і вони як арбітри – ми можемо до них звертатися. Проте, як же ми можемо ними скористатися? Зрозуміло, що самого їхнього існування недостатньо, щоб покласти край порушенням прав людини, які, як усі ми знаємо, відбуваються кожного дня, у всіх частинах світу. Чи можуть вони дійсно щось змінити? Як ми можемо їх використовувати? Саме для того, щоб дати відповіді на ці та інші питання, і потрібно поглиблювати свої знання в галузі права.

 Із маленьких кроків складається великий шлях, тож правове виховання підростаючого покоління – це поступовий і довгий процес, і він має починатися з раннього дитинства. 

 Бібліотека-філія №3 пропонує вам переглянути відео, яке підготували учні 4-В класу Полтавської ЗОШ №37. Наші маленькі  читачі цього року долучилися до Всеукраїнського конкурсу «Конституція для всіх: і дорослих, і малих» та отримали сертифікати від організаторів. 




Немає коментарів:

Дописати коментар