неділю, 10 грудня 2023 р.

«Я просто хочу, щоб дітям було цікаво»

 

 «Читання - це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе» - ці слова належать відомому педагогу Василю Сухомлинському і з ними важко не погодитися.

 Книга приходить до кожного з нас у дитинстві. Як же зберегти книгу, скарб думки і мудрість, як зробити зустріч з книгою радісною і бажаною? Вчити цього маємо змалечку вдома, в школі, в бібліотеці, залучаючи наших дітей, як до самостійного так і колективного читання.

 Всеукраїнська інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання», яку проводить з 4 по 10 грудня 2023 року державна установа «Український інститут книги» слушна нагода для спільного читання дітей та дорослих.

 Колектив бібліотеки-філії № 3 разом із своїми читачами, учнями 2-А класу, 37 школи підтримали цю прекрасну акцію, зібравшись разом на голосні читання. Для спільного прочитання вони вибрали одну із цікавих книжечок Сашка Дерманського - "Лімерики". Спочатку малеча  дізналась про їх автора та що ж означає ця чудернацька назва однієї з його книг.

 Лімерик - це жанр гумористичної поезії. Короткий вірш, який складається завжди з 5 рядків. У їх основі лежать справжнісінькі нісенітниці, які викликають у читаючих запальний сміх.

 Всі твори Сашка Дерманського з кумедними ілюстраціями та розповідають веселі історії, захоплюючі пригоди, завдяки чому діти читають їх на одному подиху. Багато робіт автора відзначені популярними українськими літературними преміями, серед яких «Коронація слова», «Золотий лелека» і «Книга року». 

 Колектив бібліотеки радить прочитати й інші книги Сашка Дерманського у колі сім'ї та довгими зимовими вечорами. Вони стануть гарним засобом від хандри й поганого настрою, ще й додадуть здоров'я.

 У Національний тиждень читання не зайвим буде й ще раз нагадати і дітям, і дорослим, що читання книг покращує пам'ять, допомагає розширити словниковий запас, формує мовленнєву культуру і підвищує інтелектуальний рівень, збільшує активність роботи мозку і робить читаючу націю мудрою, розсудливою і непереможною!


Немає коментарів:

Дописати коментар