вівторок, 29 серпня 2023 р.

Пам'ятаємо…

Щорічно 29 серпня ми відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ця дата була  обрана в честь воєнних подій на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія понесла величезні втрати. Наразі цей день набув ще ширшого значення, і ми вшановуємо кожного захисника, що віддав своє життя за Батьківщину. Цей день нагадує про вартість свободи та незалежності, за які так важко боротися, про сторінки історії України, рясно скроплені кров’ю. 

 Символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України стали соняхи,  мовчазні свідки жахливої Іловайської трагедії. Квітучі жовті поля назавжди закарбувалися в пам’яті українців, як символ незламності нашого народу.
Важливо зберігати історичну пам'ять про героїчні подвиги українських захисників, зміцнювати єдність та патріотизм нашого суспільства. Тож колектив бібліотеки-філії №3 підготував для відвідувачів книжково-ілюстративну виставку «Пам'ятаємо…», на якій представлені художні та документальні твори про подвиги українських захисників. 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар