вівторок, 25 квітня 2023 р.

Читання – це завжди хороший старт

 Успішна, вихована дитина – це показник духовної культури сім’ї. За кожною розумною, відповідальною дитиною, яка прагне до знань, творчого та фізичного розвитку, стоять батьки, які є прикладом для неї.

 Саме тому, так важливо виховати в дитині потребу в читанні, яка стане поштовхом до розвитку та навчання. Звісно, дружба малюка із книгою починається із читання книги вголос мамою чи татом. В чому саме користь такого читання для дитини? Колектив бібліотеки-філії №3 підготував для вас цікаву інформацію.

 Найперша перевага – дитина чує широке різноманіття слів. Це надзвичайно важливо для формування словникового запасу та покращує вміння говорити повними реченнями. 

 Читання має важливе значення для процесу навчання, і діти, які мають проблеми з читанням, як правило мають проблеми з навчанням у школі. Тому, найважливішою діяльністю для здобуття знань, необхідних для можливого успіху в читанні, є читання дітям вголос. 

 Також, коли батьки читають дитині, збільшується її здатність тримати увагу та зосереджуватися. Це навички, які, безумовно, допомагають дитині в школі та житті загалом. Окрім того, знижується її схильність до агресії.

 Ще одна важлива перевага читання вголос дитині – підвищується її здатність до емпатії. При читанні художньої літератури, мозок дитини буквально живе життям героїв. Іншими словами, дитина бачить різні типи людей та ставить себе на їх місце. Це навчить дитину бути другом, який співчуває, партнером, який почує протилежну думку в суперечці, і співчутливою людиною, яка допомагає іншим.

 Окрім того, діти люблять, коли батьки читають їм уголос через фізичну близькість і емоційний зв'язок, який при цьому виникає. Адже в сучасному напруженому житті, дорослі нечасто відкладають всі свої справи, щоб насолодитися спілкуванням з дітьми.

 Всього одна звичка читати вголос дитині починає ланцюгову реакцію цих позитивних результатів і багато іншого. Тож якщо дорослі шукають секрет виховання розумних дітей – це, без сумніву, читання. 


Немає коментарів:

Дописати коментар