середу, 1 грудня 2021 р.

Знайомтесь, Іван Андрусяк з презентацією своїх книг!

 «… а ти знаєш, що словом можна смакувати навіть краще, ніж цукеркою. Бо цукерки, як би їх багато не було, рано чи пізно закінчуються, а слова не закінчуються ніколи. Словами можна смакувати хоч усе життя, щоразу добираючи собі все запашніші, все соковитіші». Ці слова із повість-казки Івана Андрусяка «Третій сніг».

 Сьогодні рядками з його нових творів смакували читачі бібліотеки-філіалу № 3. Адже у них в гостях був сам поет, дитячий письменник, літературний критик, перекладач - Іван Михайлович Андрусяк. Своїми творами він захопив увагу непосидючої малечі більше ніж на годину. 



 За словами письменника: йому страшенно подобається працювати для дітей і отримує він від цього колосальну насолоду, а більшість його книжок адресована тим дітям, які не люблять читати – з надією, що прочитавши їх, вони таки полюблять це дивовижне заняття.

 Премія Андерсена – найвища у світі відзнака в літературі для дітей, у цьому контексті її й називають «дитячим Нобелем». Вже сам факт номінування дуже престижний, а Іван Андрусяк у 2020 році став номінантом від України на Премію імені Андерсена. Гість бібліотеки також лауреат премії імені Лесі Українки, а його книжка «Вісім днів із життя Бурундука» потрапила до щорічного каталогу найкращих дитячих видань світу «Білі круки 2013».

 Колектив бібліотеки та її маленькі читачі, учні 4-Д класу ліцею № 17 безмежно вдячні Івану Андрусяку за цікаву мандрівку сторінками його книг і бажають автору подальших творчих успіхів.









Немає коментарів:

Дописати коментар