четвер, 25 лютого 2021 р.

В гостях у братів Грімм

                                                
  Брати Грімм (Якоб і Вільгельм) - німецькі науковці, представники Гейдельберзької школи, які найбільш відомі за їхніми збірками казок і працями в галузі мовознавства.
  24 лютого виповнилося 235 років від дня народження збирача і видавця казок Вільгельма Грімм. Різниця у віці між братами 1 рік. Якоб – старший, Вільгельм - молодший. Проте, Якоб пережив Вільгельма на 4 роки. Брати довгий час працювали бібліотекарями.
  Будинок на Йоханнісштрассе 78/79, де мешкала велика сім'я Ґрімм відомий цілому світу як "Дім казки братів Грімм". 
  У 1812 р. був надрукований перший том "Дитячих і родинних казок", тираж яких склав 900 примірників; третій том побачив світ у 1815 р.
  Наукова і художня спадщина братів Ґрімм велика. Значення їхніх праць неможливо переоцінити. Безсумнівно, всесвітню славу мають "Дитячі і родинні казки", найсамобутніший і один з найпопулярніших у світовій літературі творів. Сьогодні казки перекладені понад 100 мовами світу, в тому числі й українською.


  Казкам братів Ґрімм притаманна зрозумілість і простота викладу, доступність сприйняття. 
  Найвідоміші їхні казки: «Хлопчик-Мізинчик», «Білосніжка», «Спляча красуня», «Рапунцель», «Червона шапочка», «Попелюшка», «Дружба кішки і мишки», «Заєць та їжак», «Вовк і семеро козенят», «Бременські вуличні музиканти», «Шість лебедів», «Шестеро увесь світ обійдуть», «Гензель і Гретель», «Три ледарі», «Розумна Ельза», «Дурень Ганс», «Семеро хоробрих», «Старий дід і внучок», «Невдячний син», «Розумна дочка селянська».
  Колектив бібліотеки-філіалу № 3 та її маленькі читачі завітали у гості до братів Грімм. Вгадували назви їхніх казок за ілюстраціями, відповідали на запитання вікторини,  знайомилися з казковими героями, і звісно ж, читали казку.





Немає коментарів:

Дописати коментар