неділя, 11 серпня 2024 р.

Неймовірна історія для дітей

 Літні канікули в розпалі! Спекотна погода так і манить на природу, до затишного шурхотіння дерев та пахощів польових квітів. Або, прихопивши наплічника, гайнути велосипедом за місто, туди де повітря сповнене ароматами стиглих ягід та щебетанням птахів. Чи, разом з друзями, смакувати канапки, простеливши килимка на березі річки. А що зробить будь яку прогулянку не тільки цікавою, а ще й корисною? Звісно ж, пригодницька книга! Адже що може бути приємнішим, ніж ділитися враженнями від улюбленої історії!

 Пригодницька література для дітей вражає своїм різноманіттям, тож до вашої уваги  колектив бібліотеки-філії №3 підготував список творів українських авторів, які вже стали улюбленими та обов’язково припадуть до душі нашим юним читачам!

 1. Зірка Мензатюк  «Таємниця козацької шаблі», «Дике літо в Криму», «Відчайдушні вершники». Творчість письменниці має яскраво виражений національний мотив. Захоплюючі пригоди дітей та дорослих поєднуються з важливими питаннями, які піднімає автор – збереження культурних пам’яток, депортація кримських татар, відновлення історичної справедливості та чимало інших. Перша книга цієї трилогії входить до шкільної програми 5 класу.

 2. Уляна Чуба «Мед і Паштет - фантастичні вітрогони». Книга про веселі пригоди приятелів - кролика Паштета і ведмедика Меда. Паштет — вправний кухар, який має чутливе до краси серце, а Мед — вдячний гурман, що носить за плечима рюкзак із сімейними реліквіями. Попереду в них — безліч пригод. Гайда за ними, за цими невгомонними вітрогонами, про яких так чудесно написала талановита молода письменниця Уляна Чуба.

 3. Сашко Дерманський «Мері». Неймовірні пригоди на перший погляд звичайної  сім’ї Ковальчуків нікого не залишать байдужими. Добра, кумедна та захоплююча історія про життя Андрійка, Марійки, їхніх батьків, а також бігову лошицю Мері, пана Вихиляса та загадкового криничника Мефодія.

 4. Іван Андрусяк «Вісім днів із життя Бурундука». Письменник добре відомий своїм почуттям гумору,  і ця повість також пронизана жартами та курйозами шкільного життя Івася Бондарука. Попри гумористичний настрій твору, автор не уникає в ньому важливих для кожної дитини проблем - дружби і першого кохання, відносин з батьками, відповідальності за свої вчинки, невпевненості в собі, наполегливості та чимало інших.


 5. Андрій Кокотюха «Таємниця козацького скарбу», «Таємниця зміїної голови», «Таємниця підводного човна». Захоплюючі книги про справжніх шукачів скарбів! В цій заплутаній детективній історії беруть участь хлопчаки-школярі  Данько та Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватага на чолі з Льонькою Гайдамакою. Таким цікавим  літнім канікулам, які випадають нашим героям позаздрить кожен!

 Тож запрошуємо до бібліотеки, адже літо кличе книжковими пригодами! 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар