четвер, 4 липня 2024 р.

"Нагодуй свій мозок книжками"

 

 Бібліотека-філія №3, пропонує вам твори одного з найбільш читаних сучасних українських письменників - Василя Шкляра. Літературні критики називають лауреата Шевченківської премії батьком українського бестселера, оскільки його романи виходять в Україні найбільшими накладами. 

 Бібліотекарі підготували виставку книг В. Шкляра під назвою «Нагодуй свій мозок книжками». Всі представлені твори можна почитати в затишній читальній залі, або взяти на абонементі до дому.

 Про деякі із них розповімо.

 «Троща» - роман про УПА, про перемогу людини над обставинами і над собою. Книга написана, аби показати світові, що українці не змирилися з режимом і продовжують боротьбу, як і раніше.

 «Маруся» - історія відважної дівчини, яка народилася для щастя, але постала до боротьби за волю. Коли радянці почали палити села, а три її брати загинули у боях, тендітна Маруся взяла до рук зброю і стала отаманом козацького загону.

 «Залишенець. Чорний ворон» - історія справжніх героїв, які боролися за волю України навіть тоді, коли не залишилося жодної надії.

 У період з 1988 по 1998 роки Шкляр займався політичною журналістикою, бував у «гарячих точках». Цей досвід, зокрема, подробиці операції з врятування дружини Алли та родини генерала Дудаєва після його загибелі, Шкляр згодом відтворив у романі «Елементал» (2001).

 Популярність як письменника прийшла лише у 1999 році з виходом роману «Ключ», який зібрав низку нагород та був неодноразово перевиданий у різноманітних українських видавництвах. Це перший твір автора після тривалої паузи - з початку 1990 років. Сам Шкляр пояснив її «зміною епох».

 Твори Василя Шкляра перекладено багатьма мовами, зокрема англійською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою, російською та іншими. 

 Якщо бажаєте почитати ці чудові книжки і ви – будемо раді бачити вас у нашій книгозбірні.





Немає коментарів:

Дописати коментар