середа, 22 травня 2024 р.

Історія в моментах…

 Щорічно 23 травня українці відзначають неофіційне свято - День Героїв України на честь всіх захисниць та захисників України, які протягом багатьох століть боролися за її свободу, незалежність та територіальну цілісність і продовжують робити це нині.

 2024 року це свято має особливу цінність, адже всіх громадян країни можна назвати героями, які по-своєму протистоять російській окупації.

 Це горде і одночасно сумне свято тому, що багато українських героїв розплатилися життям захищаючи свою країну від загарбників.

 День Героїв 23 травня був заснований в 1941 році Організацією українських націоналістів (ОУН). Обрали його невипадково: 23 травня 1938 року був убитий полковник армії УНР, державний, військовий і політичний діяч Євген Коновалець, один з головних ідеологів українського націоналізму.

 Дата присвячена всім українським воїнам-лицарям Київської Русі, козакам часів Гетьманщини, повстанцям, Українським Січовим Стрільцям та воїнам армій УНР та УПА, а тепер ще й воїнам АТО та російсько-української війни.

 Колектив бібліотеки-філії № 3 вітає всіх, хто з ризиком для життя боровся за українську незалежність, і схиляє голови вшановуючи пам'ять всіх героїв, які загинули виборюючи її для нащадків.

 Слово – це ідеальна зброя, яка з розвитком сучасного суспільства розповсюджується зі швидкістю світла, особливо коли це слово істини і правди.

 Пропонуємо для прочитання книгу Сергія Соколова «Історія в моментах. Україна/Московія». Волонтер, підприємець, військовий і педагог став на захист нашої батьківщини за допомогою слова. Матеріали його книги сміливо й повноцінно відповідають на такі запитання: Що для тебе Україна? Хто ми — українці? Звідки ми походимо? Що ми знаємо про свою історію та ідентичність? Хто такі малороси? Що таке українська національна ідея?

 Цей твір – це спроба розповісти про важливі події в історії України та її взаємини з московською державою та російською імперією.

 Книга має переклади англійською та французькою мовами. Під час презентації в Центральній бібліотеці Полтавської міської територіальної громади автор подарував її примірник і для бібліотеки-філії № 3. Тож запрошуємо всіх бажаючих познайомитися з сторінками історії нашої держави, дізнатися про її перемоги й поразки, ворогів і героїв, стійкість духу її народу та спроби його підкорити.

 Читаймо, бо ми того варті!



 

Немає коментарів:

Дописати коментар