субота, 27 квітня 2024 р.

Про землю піклуйся – золотим зерном милуйся

 У кожного з нас є найкращий день у році, коли ми любимо отримувати подарунки, квіти, поцілунки, обійми. Так і у нашої Матінки-Землі є день, у який вона дуже тішиться, коли про неї згадують та піклуються – це Міжнародний день Матері-Землі, який в усьому світі відзначається 22 квітня – свято чистої Води, Землі, Повітря. Маленькі відвідувачі бібліотеки-філії № 3, учні 1-А класу ЗЗСО № 37 під час еко-години «Про землю піклуйся – золотим зерном милуйся» дізнались про нього та про його символи: грецьку літера «Тету» зеленого кольору на білосніжному тлі, прапор – фото нашої планети, яке зробили американські космонавти з космічного корабля Аполлон-17 та Дзвін миру, що в День Землі за традицією лунає в різних країнах, закликаючи людей Планети докласти зусиль для захисту миру та збереження життя на Землі, неповторної її краси.

 Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно адже вони є вичерпними: ліси винищуються, забруднюються водойми, повітря, грунти, вимирає багато видів тварин, зникає різноманіття рослин. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього, на жаль, недостатньо. Тому слід піклуватися про середовище, яке нас оточує щодня. Що потрібно робити щоб наша Планета залишалася квітучою, без сміття та бруду діти дізнались із повчального мультфільму «Славен будь…!», еко-вікторини, екологічних ігор "Наслідки подій", ««Можна» чи «не можна»?», «Хто краще запам'ятав?» та «Лісова бригада». Навіть фізкультхвилинки "Як зберегти природу", "Динозаври" були також екологічними. 

 Під час екологічних розваг діти та дорослі дійшли до висновку, що здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, закрити гарно кран, щоб з нього не капала вода, здати макулатуру, батарейки, пластик на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи! Тисяча людей посадила по одному дереву – ось вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС, що виробляє електроенергію і забруднює повітря була б не потрібна. Здали макулатуру – врятували ліс, непрацюючі батарейки – врятували грунти. Саме такі маленькі справи і допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти наше життя та добробут.




 


Немає коментарів:

Дописати коментар