четвер, 11 квітня 2024 р.

Еко малюнок «Намалюй пташку»

 

Чи можна уявити весну без пташиного співу, теплі ночі без тьохкання солов’їв, ліси без кування зозуль чи степи без орлиного клекоту? Або ж сонячний день в місті без наспівувань горлиці чи туркотіння голубів? Птахи завжди цікавили людину, їх  спосіб життя, поведінка, різноманітне забарвлення. Спостерігати за ними, слухати їхні голоси – справжня насолода. 

Пернатим друзям людини був присвячений захід в бібліотеці-філії №3. Діти розмірковували про місце птахів у житті людини, а також про те, як кожен з нас може долучитися до збереження природи. Цікавою темою для обговорення стало сортування сміття, а також повторне використання речей для зменшення кількості виготовленої продукції на заводах та фабриках, під час якого відбувається забруднення довкілля. Адже це не тільки корисно, а ще й дуже цікаво.

Тож для малювання цього дня діти використали тільки натуральні барвники. Відгадати з чого саме виготовлена фарба було не просто, проте кмітливі художники впоралися, і визначили використані інгредієнти – смородину, чорноплідну горобину, черемшину, куркуму, свіжу траву та каву. Кожен барвник відрізняється і за кольором, і за запахом, і за консистенцією, проте справжньою несподіванкою стає відтінок, що він залишає на папері. 

Екологічне виховання – це дуже важливо, а якщо цей процес ще й веселий та цікавий, зігрітий весняним сонечком, то це ще й дуже приємно! 




Немає коментарів:

Дописати коментар