четвер, 24 березня 2022 р.

Бетховен – композитор всіх часів

 На 26 березня припадають 195 роковини Людвіг Ван Бетховена, німецького композитора та піаніста, представника «віденської класичної школи». Колектив бібліотеки-філіалу №3 пропонує вам дізнатися цікаві факти з життя видатного діяча мистецтва.

 Бетховен - яскравий приклад того, що часом сама музика втілюється в людській істоті. Великий музикант з дитинства готувався до підкорення вершини музичного Олімпу, він виправдав надії, покладені на нього батьками, і увійшов в дуже короткий список творців музики, знаменитих на весь світ. 

 Людвіг Ван Бетховен став на музичну стежку завдяки батькові. Він рано розпізнав у синові талант і всіляко заохочував його прагнення до музики. Майбутній композитор грав на клавесині та на скрипці.

 Ще молодим, Людвіг Ван Бетховен почав втрачати слух, і до 27 років був вже зовсім глухим. Незважаючи на це, всі найбільш відомі твори, були написані вже після повної втрати слуху. Спілкувався з оточуючими він за допомогою зошита, де люди записували йому репліки, а він відповідав їм вголос.

 Як і всі генії, Бетховен мав дивні звички. Наприклад, щодня він готував каву рівно з 64 зернин, не більше і не менше. 

 Життя великого композитора не було легким. Так і не одружившись, та не маючи нащадків, втративши слух та можливість повноцінного спілкування, він повністю присвятив себе музичному мистецтву. Любов до музики, до життя перемагає особисту біль і відчай. Цей глибокий посил відчутний у всій творчій спадщині Бетховена.

 Твори  Бетховена — одні з найбільш часто виконуваних у світі. Він залишив значну спадщину, інструментальних творів: сонат, концертів, квартетів, увертюр, симфоній, які й сьогодні виконують сотні музикантів по всьому світу.

 Також хочемо зазначити, що класична музика – завжди актуальна та доречна за будь яких обставин. У сьогоднішній час психоемоційної напруги твори Людвіга Ван Бетховена можуть допомогти подолати негативні емоції. 

 Психологи радять для зменшення почуття тривоги та дратівливості слухати «Місячну сонату», «Симфонію ля-мінор», для загального заспокоєння – «Симфонію №6» частину 2, для підняття життєвого тонусу – «Увертюру Едмонд».

 Тож бажаємо всім гарного настрою та запрошуємо до бібліотеки-філіалу №3, поринути у дивовижний світ книги!


Немає коментарів:

Дописати коментар