четвер, 27 червня 2024 р.

"Мальовнича Полтавщина:стежками рідного краю"

 

Полтавщина розташована в центральній Україні по лівому боці ріки Дніпра.
Своїми краєвидами Полтавщина дуже мальовнича. Їхати Полтавщиною – це велика насолода для очей. Поля засаджені золотим збіжжям або соняшником, а де-не-де розцвітають трави давнього степу чи дерева невеликого лісу. По селах стоять хатки у пишних садках, і навіть міста устелені розкішною зеленню. Столицею Полтавщини є старовинне місто Полтава. Лежить вона на правому березі ріки. 

 
Ворскла, що є притокою Дніпра. Це невеличке, але напрочуд мальовниче місто, засноване 899 року сіверянами. Його називають духовним центром України.
 Цьогоріч Верховна Рада внесла 29 червня до ювілейних дат для відзначення на 2024 рік – 850 років від дня першої згадки Полтави в Іпатіївському літописі. Бібліотека-філія №3, вітає нашу красуню Полтаву з її головним святом і зичить багатства, перемоги, розквіту і благополуччя як нашому місту, так і всім його мешканцям,та запрошуємо відвідати Полтаву. Приїхати сюди варто за неповторним колоритом, аби поїсти місцевих галушок та прогулятися в компанії гоголівських героїв. 

Огляд міста традиційно починають з головної площі. У Полтаві вона називається Кругла, і якщо дивитись з висоти пташиного польоту, нагадує сонце, з якого виходять вулиці-промінчики. Але справжнім символом міста є Біла альтанка, розташована на Івановій горі. З неї відкривається неповторний краєвид на місто та річку Ворскла. 

Недаремно Полтавщину називають колискою української мови, адже цей край подарував Україні визначних письменників та драматургів. Тож відвідайте бібліотеки, музей Панаса Мирного та музей-садибу Івана Котляревського. Цікавим є і місцевий Краєзнавчий музей, що вважається одним з найстаріших в країні. 


 Якщо хочете дізнатись багато цікавого про найвизначнішу подію в історії міста, завітайте до заповідника «Поле Полтавської битви», що включений до всесвітнього туристичного маршруту військово-історичних місць. Площа його вражає – понад 770 га. 

І яке ж місто обходиться без цікавих пам’ятників? Обов’язково зробіть фото з Полтавськими галушками та легендарною поетесою Марусею Чурай.


Немає коментарів:

Дописати коментар