вівторок, 1 січня 2019 р.

До Міжнародного дня дитячої книги

 

 Читання – процес спілкування з книгою, ключ до знань і розумового розвитку, засіб морального виховання. Читання сприяє естетичному, психічному розвитку дитини.                                                                        У рамках проєкту «Неділя дитячої книги»,бібліотека-філія №3,пропонує ознайомитися з дитячою,якісною,сучасною літературою від українських авторів Валерія та Наталії Лапікури.


 Валерій Лапікура закінчив Київський Національний університет імені Тараса Шевченка, після чого працював журналістом на українському радіо і телебаченні.

 Наталя Лапікура закінчила Київський інститут інженерів цивільної авіації і працювала інженером авіаційного обчислювального центру. Згодом закінчила Національну Академію управління і стала вести економічну програму на Державному українському  телебаченні.

 Валерій і Наталя Лапікури разом зняли багато телевізійних програм і фільмів, зокрема, «Югославія. Мертвий сезон» — про те, яким великим горем для людей є війна.

 Разом написали багато книжок. Серед них — детективні повісті «Інспектор і кава», про те, як боролися зі злочинністю в 70-і роки минулого століття. Зараз йде робота над телесеріалом на основі цих повістей.

 Оскільки у Валерія і Наталі Лапікур дев’ять онуків, то вони також пишуть і дитячі книжки. Вже вийшла збірка оповідань про дитинство видатних людей — Григорія Сковороди, Петра Котляревського, Жана Анрі Фабра, математика Михайла Остроградського і льотчика-аса Івана Кожедуба. Ось-ось з’явиться у книгарнях фентезі «Чарівна брама» — про світ казок, міфів і легенд України. І це ще не все. Письменники планують написати ряд повістей про пригоди школярів, але то — згодом.

 Лапікури Валерій та Наталя – пара не лише у роботі, але і по життю. Кожен з них має свій список досягнень в літературі, має за своїми плечима безліч публікацій, видань та премій.  Їхня спільна серія книг «Мурро і Гавчик» є справжнім хітом серед юних читачів, які разом з пухнастими детективами розгадують загадки села Старобел.

  Лапікура В. Мурро і Гавчик. Розслідування починаються. (Серія «Дитячий детектив»).


 У селі Старобелі живуть не лише люди та їхні тварини, а й домовики, мавки, русалки і навіть привиди. Одного разу хтось викрав свинячий окіст із комори дому господаря кота Мурра, пропало порося Свинтус, а у цуценяти Бублика, взагалі, вкрали хазяїна. Хто розплутає ці загадкові справи? За діло береться розумний, поважний детектив кіт Мурро та його безстрашний друг – цуценя Гавчик.

 Мурро і Гавчик. Загадка собаки Баскервілів       

                    

 Невеличка книжечка із серії «Дитячий детектив» від подружжя Валерія та Наталі Лапікур гарантує багато задоволення від читання.    Знайти страшну собаку Баскервілів відважується кіт-детектив Мурро. А допомагають йому друзі песик Гавчик та домовичок Єлпідіформ.    Пошуки відбуваються на фоні дивовижних подій у селі Старобелі.


 Книга «Мурро і Гавчик. Слідами чупакабри» сповнена дивовижних пригод, захопливих подій, пам’ятних і животрепетних таємниць. На кожній сторінці на вашу дитину чекають все нові завитки сюжету, які вміло розбавлені кумедними ілюстраціями. Без сумніву, така книга – прекрасний подарунок юному поціновувачу загадок і детективних історій.

  Тож сучасну,дитячу книжку українською, може взяти  кожен бажаючий. По закінченню карантину завітайте до нашої книгозбірні!

Немає коментарів:

Дописати коментар