понеділок, 2 квітня 2018 р.

Веселі пригоди в країні читання


  З початком весняних канікул розпочався і тиждень дитячої книги під назвою «Веселі пригоди в країні Читання». У бібліотеці його відкрили літературною годиною «Щасливий дар – творити для дітей», присвяченою до 115-ти річчя від дня народження Наталі Забіли. Сторінки біографії та творчості казкарки наповнили серця другокласників, що завітали у цей день до книгозбірні. Почутий матеріал закріпили провівши вікторину та переглянувши презентацію читачки бібліотеки Токар Крістіни. Вірш Н. Забіли, її світлини та довгоочікувана казка полонили увагу непосидючої малечі. Книги авторки представили на книжковій виставці «Майстер української дитячої літератури – Наталія Забіла».
Протягом тижня дитячої книги провели літературні вікторини: тест-вікторину «Хто багато читає, той відгадає» по сторінках улюблених казок та літературно-ігрову вікторину «Тварини- герої книг» за художніми творами відомих письменників. Під час їх проведення пригадали вже прочитані книги і «примітили» ті, які б дуже хотіли прочитати.   




Нові надходження дитячої літератури представили на книжковій виставці «На хвилинку зупинись, нову книжку подивись». Для широкого кола читачів, для батьків та їх дітей, була підготовлена книжкова виставка «Книги – до мудрості сходинки», яка складалася з таких розділів: «З кожною сторінкою – відкриття», «Читаю сам! Раджу прочитати другу». Вона пропонувала літературу для різних вікових груп і на різні смаки та знайомила відвідувачів бібліотеки з новими книгами, авторами, героями. Книжкова виставка, що представляла твори класиків української літератури носила назву «Люди – з великим серцем» і мала такі розділи: «Душа великого Кобзаря», «Дочка українського народу», «Великий Каменяр».  .                  

         

Немає коментарів:

Дописати коментар