середу, 7 червня 2017 р.

Виставка вузлових ляльок і майстер-клас по їх виготовленню в бібліотеці

У бібліотеці - філії сімейного читання №3 з'явилася велика виставка ляльок, виготовлених у старовинному народному стилі вихованцями Полтавського міського центру позашкільної освіти. ЦПО сусідить з бібліотекою і активно співпрацює з нею.
За сприянням керівного і викладацького складу Полтавського міського центру позашкільної освіти 7 червня в ббліотеці-філї  №3 був проведений майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки «Лікувальна скриня». У заході взяли участь вихованці і викладачі Центру, їх батьки, дорослі користувачі бібліотеки і діти. Майстер-клас підготувала і провела Раїса Марцінковська - магістр педагогічної освіти, учитель методист, викладач гуртка ПМЦПО «Чарівне диво». Вона розповіла дітям, зокрема, якими лікувальними травами наші предки наповнювали ті вузлові ляльки (по-народному мотанки), які й сьогодні послідовники творчості предків називають "травничками". 
Усі бажаючі мали змогу під керівництвом Раїси Дмитрівни зробити зі шматків тканини вузлову лялечку. Ніхто з дітей без такого виробу додому не пішов. 
Виставку ляльок, доповнену літературою про технологію виготовлення таких ляльок та інші старовинні народні традиції, організовану завдяки ЦПО, охоче відвідують мешканці Левади, з нею з інтересом знайомляться всі користувачі бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар