понеділок, 7 вересня 2020 р.

Новинки осені



Ось і закінчився сезон канікул, відпусток, та дачних турбот.
   Пропонуємо зустріти тихі осінні вечори  з горнятком   запашного чаю з медом та лимоном і новими цікавими книгами усією сім'єю.

У павільйонах побудованої в Одесі майже на березі моря кінофабрики «Мирограф» знімається черговий фільм. Але запрошених на головну роль актрис одну за одною знаходять лежать в труні, посипаними чудовими квітами і ... з петлею на шиї. Щоб закінчити фільм, директор кінофабрики запрошує саму Віру Холодну. Невже і її життя щось загрожує? При цьому актрису обіцяє охороняти сам Мішка Япончик, що не встояв перед її чарами ...

Двоє молодих українців зустрічаються у Варшаві 1929 року. Один із них — Білл Титла, син українських емігрантів з США. Другий — Ніл Хасевич, студент Варшавської академії мистецтв, який у юності втратив ногу і пересувається на протезі. Згодом перший стає головним мультиплікатором Диснея, а другий – головним художником УПА. Історія ґрунтується на реальних подіях.

 «Рогнеда» — роман-сказання про вродливу та гордовиту полоцьку княжну. Все, здавалося б, обіцяло їй любов, обожнювання і щастя. Але ці надії рухнули водномить, коли красуня Рогнеда опинилася в потоці бурхливих подій та суперництва двох рідних братів  — Ярополка і Володимира Святославичів, коли виклично-гордо відмовила Володимиру, ще й назвала його зневажливо «сином рабині». Таких образ Володимир не прощав нікому...

 «Жінка для стіни» — яскравий зразок цікавого і динамічного детективу, сюжет якого тримає в напрузі від першої до останньої сторінки. Кримінальні розбірки, нелегкий світ приватного бізнесу, війна «авторитетів», таємничі самозаймання будинку і болючі пошуки добровільної жертви — «жінки для стіни» — полонять вашу увагу своїм реалізмом і гостротою інтриги.

Олексій став для Наташі спорідненою душею, опорою і найдорожчою людиною. Ще трохи, і вони будуть заручені, назавжди з'єднають свої серця, поклявшись у вічній любові. Але Наташа отримує дивний лист, в якому йдеться про страшну таємницю з минулого Олексія. «Він тебе не гідний!» - цими словами закінчується послання. Наташа в розгубленості. Її світ, повний щастя і гармонії, похитнувся. Невже той, кого вона так любить, приховує страшну правду про себе? Вона готова розірвати заручини... Але що, якщо це брехня на благо? Брехня заради любові? Наташа болісно шукає вихід і стикається з ще більш жахливою брехнею...

Вихованці війни, вони мали за розкіш одяг і взуття, за щастя — відвідини кінотеатру на зекономлені на їжі копійки… Вони мріяли, закохувалися, одружувалися й не ділили дітей на своїх і чужих… Коли Марія та Роман побралися, вони були ще зовсім молоді, але душами вже починали сивіти: далося взнаки життя під час німецької окупації. Насильство, знущання, голод, смерть проносилися перед дівчачими і хлопчачими очима... У цій війні за людську гідність і право на спокійну старість…

У новому романі тернопільська письменниця Ніна Фіалко висвітлює початок гібридної війни на сході України, в якій гинули її найкращі сини. Головний герой твору Михайло Гончарук — учасник Майдану, Революції Гідності, згодом — боєць добровольчого батальйону, який дивом вийшов з Іловайського «котла». Покалічений чоловік переживає важкий період психологічної реабілітації, коли чиновники не визнають його учасником АТО і вимагають від нього довідок від тих, хто вже у засвітах. На Майдані Михайло випадково зустрічається з «двійником», доля зводить їх і в найтяжчу хвилину, коли життя обох висить на волосині. Обмінюючись знаннями про особливості подібних людей, Сашко доводить, що їм доручена якась одна й та сама місія, і хто з них залишиться живим, той мусить її виконати. Михайло, вражений почутим, після повернення додому намагається доскіпатися до минулого своєї родини, щоб розгадати появу «двійника» в його житті, зрозуміти своє призначення на Землі. В основі твору — правдива історія, котра не залишить читачів байдужими.

Весна, 1945 рік. На Західній Україні — тотальний наступ загонів НКВД на повстанську лісову армію. Максим Коломієць на прізвисько Східняк очолив летючий відділ, який здійснює диверсійні військові операції. Про нього ходять легенди: безстрашний відділ Східняка може діяти одночасно у кількох місцях, а сам Коломієць — невловимий. Майору НКВД Полиніну доручають надскладне завдання: він має знищити Східняка. Агент потрапляє до летючого відділу і втирається в довіру до командира: НКВД хоче зруйнувати повстанський рух зсередини. Операція «Біла ніч» зазнає успіху. Але заманити Східняка в пастку — не так просто…


Данило Кажанівський продав душу дияволу. Скільки дівочих душ він занапастив! Коли одна дівчина наклала на себе руки, козак Ілько Косозуб зібрав людей для помсти, і Данила спалили. Минуло майже сто років. У Миргороді планує весілля Роман Кажанівський, його наречена Ліза мала б радіти… якби не цей холод між ними. Натомість вона все частіше думає про Ярослава, кузена Романа та господаря маєтку «Гніздо Кажана». Чорні язики кажуть, що він ще гірший від свого предка. Та її нестримно тягне до нього. Між ними — прірва і гострі уламки минулого. Аби не втратити Лізу, Роман розповідає, що Ярослав — справжнє чудовисько. Та поступово Ліза усвідомлює, що справжній монстр не завжди той, що з чорними крилами…

Доля не була прихильною до Віри — ані краси, ані великої родини. Тільки надзвичайний редакторський хист, який допоміг знайти роботу й вижити в голодні дев’яності. Проте жіночого щастя Віра так і не пізнала. Жінка дістає роботу в престижній рекламній агенції та відразу розуміє: працівниці компанії — мовчазні рабині. Їхній начальник Іван Кавунчик — хтивий бабій. І якщо Віра не хоче втратити роботу, має прийняти його умови. Тут усі грають за його правилами. І секретарка Карина, і рекрутерка Олена, і двадцятирічна ейчарка Ксенія, яка мріє потрапити до ліжка начальника та яку він чомусь вперто ігнорує. Але ж коли всі мовчать, хтось має заговорити.

Нова повість неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману Володимира Рутківського присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого прадавнього минулого. П'ятикласник Вітько Бубненко якимось дивом потрапляє у 1097-й рік, де разом зі славетними праукраїнськими богатирями Іллею Муровцем, Олешком Поповичем та Добринею захищає рубежі нашої землі, тобто землі Руської.

Перше кохання і перша зрада. Як зрозуміти, де добро, а де зло, якщо добро викликає жах, а зло приваблює красою? «Ритуал» – один із найперших, найсильніших і найпопулярніших творів знаменного подружжя Марини та Сергія Дяченків, визнаних найкращими фантастами Європи.

Книга для тих, хто любить свободу, подорожі, філософські дискусії та амурні пригоди. А також для всіх авантюристів та романтиків! Подорожуйте разом з головними героями, які кохають один одного, але хочуть бути вільними.

Багато що мучило Олеся: важко сприймав батька; обурювався, чому така терпляча з ним мама; пережив біль утрати. А потім - вулиця з усіма її загрозами і зовсім не схожими на шкільні колючими уроками. Нова повість Сергія Гридіна "Не-ангел" відкриває ще одну грань складного життя юної особистості у власному світі і на межі зі світом дорослих.

Сева спритний, дотепний, спостережливий. Він ніколи не відступить від будь-якого свого рішення. А ще — Сева найкращий форвард шкільної футбольної команди. Юрко вірний, добрий, трішки задиркуватий. Він ніколи й нікому зайвого не бовкне. А ще — Юрко здатен найгучніше дудіти в дуду під час футбольного матчу. Ніна чарівна, самовпевнена, розумна. їй не бракне сміливості навіть у найскрутнішій ситуації. З нею — море по коліна. А ще Ніна — взірець і гордість класу. Разом вони — одна команда. Сева, Юрко і Ніна мають неперевершений хист рятувати однокласників з будь-якої катавасії. То чому б їм не створити шкільне детективне агентство?

«Стонадцять халеп Остапа Квіточки» — книжка, написана нібито для старшої читацької аудиторії, але ж… Немає жодних сумнівів, що чудернацькі та смішні пригоди молодого вчителя Остапа й не менш чудернацькі та смішні походеньки недодідька Вельзепера припадуть до смаку не лише старшим, а й молодшим школярам.

Фіндус намалював для Петсона малюнок. Але де це Петсон? Фіндус питає у всіх, кого стрічає, та ані кури, ані мишустики не можуть відповісти йому на це запитання. Чергова історія пригод Петсона та Фіндуса.

Мама маленького Зайчика застудилася, і він вирішив купити їй меду. Але місто велике, а Зайчик — дуже маленький, і він заблукав... Зворушлива історія зі зворушливими ілюстраціями і щасливим закінченням.
,

Немає коментарів:

Дописати коментар