четвер, 30 березня 2023 р.

Діти України читають!

Наприкінці березня в усіх дитячих бібліотеках країни традиційно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. 

Щодня упродовж тижня бібліотеки України влаштовують безліч книжкових подій, зустрічей з авторами книжок, інтерактивні читання.

Основне завдання проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання — залучити дітей до читання, домогтися щоб друковане слово – книга, газета, журнал – стали їх постійною потребою. Книга має стати їм добрим другом, мудрим порадником, хорошим учителем. Радість спілкування з книгою не можна замінити нічим. 

Всеукраїнський тиждень дитячої книги — це свято для дітей, в якому вони є і глядачами, і учасниками. Його головною метою завжди було зробити так, щоб діти поспішали на зустріч з доброю книгою не лише під час весняних канікул, а й протягом усього життя.

Читачі бібліотеки-філії №3 взяли участь у Національному читацькому марафоні «Діти України читають», який організувала Національна бібліотека України для дітей.  За умовами марафону, дітки мали обрати  та зачитати уривок із книги, що підтримувала їх в 2022 році. Адже що може надихнути, додати впевненості та покращити настрій більше, ніж цікава книга!

Література завжди крокує поруч з нами, однак постійно випереджує час. Сторінки, написані десятиліття назад повсякчас виявляються пророчими, добрі повчальні історії з легкістю втілюються в життя, сюжети казок часто не здаються вигаданими, а добро, звісно ж, перемагає зло. Саме така добра історія припала до душі нашій юній читачці – Насті Проскурі, яка обрала уривок із книги Сашка Дерманського «Маляка і Гаплик».

Твори Сашка Дерманського – безперечно серед бестселерів сучасної української літератури для дітей. Захопливі сюжети,  приправлені тонкими нотками гумору не залишають байдужими найвибагливіших читачів! Тож пропонуємо вам послухати уривок із твору, а також запрошуємо до бібліотеки, прочитати всю серію книжок про незвичайну дівчинку Маляку!




Немає коментарів:

Дописати коментар