пʼятницю, 14 жовтня 2022 р.

Лицарі честі, мови і духовності

 Українці – сильний та незламний народ. Наша тисячолітня історія зробила нас такими. Україна та українці переживають важкі часи, але ми здатні до спротиву! Адже ми – козаки та козачки, які вистоять в будь яких ситуаціях.
 14 жовтня – дата, яка наскрізь просякнута героїзмом та мужністю нашого народу. Адже цей день вирізняється відзначенням декількох свят – Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників та захисниць України й Дня українського козацтва. 
 Кожен українець та українка з дитинства чули багато розповідей і казок про сміливих козаків, які обов’язково долали велике зло й неодмінно перемагали ворога. Українська казка описує козака не тільки мужнім і відважним, але й кмітливим, веселим, дружнім. Він вміє знайти вихід із будь якої ситуації. А скільки народних пісень складено про козаків, важко перелічити! Славетний козацький рід оспівує і найголовніша пісня нашого народу, гімн України. 
 Українські козаки – славетні лицарі, мужні воїни. Вони залишили вагомий слід в нашій історії, з ними пов’язано і багато цікавих легенд, переказів. 
 З нагоди свята відвідувачі бібліотеки – філії №3 переглянули фільм про українське козацтво, його історію, традиції, одяг, зброю.
 Також до уваги відвідувачів була представлена книжкова виставка «Знову про славу козацьку згадаймо». Серед книг – «Чигиринський сотник» (Леонід Кононович), «Сірка на порох» (Іван Андрусяк), твори Володимира Рутківського, Олеся Ільченка, «Таємниця козацької шаблі» (Зірка Мензатюк) та інші. Тож всі бажаючі мали змогу погортати сторінки та поринути у часи козацтва, а також – поділитися враженнями від вже прочитаних раніше творів. 
 А ще наші відвідувачі підготували привітання до Дня захисника України, написали їм теплі слова підтримки та намалювали малюнки.
 І вже традиційно, до свята дітки вивчили віршики, тож пропонуємо вам переглянути відео.

 Вітаємо українців з таким важливим святковим днем! Віримо, що глибокий сенс, який має сьогоднішнє свято, збережеться та окріпне, а майбутнє нашої держави буде мирним та світлим!


Немає коментарів:

Дописати коментар